neljapäev, 29. september 2016

Mihklilaat

29.09.2016 korraldas Lepatriinude rühm kooliperele ja lapsevanematele laada. Jagus nii ostjaid kui ka kaupa kõigile huvilistele.





















Kohtumine kirjanikuga

Sadala Koolis oli külas 28. septembril kirjanik Ilmar Tomusk. Huvitav oli kuulda, missuguseid raamatuid ja miks ta on kirjutanud. Kuidas temast kirjanik sai.







Puhta vee teemapark


Veetarga retk puhta vee tekkekohas.
27.09.2016 käisid 4.-6. klass Puhta vee teemapargis Lääne-Virumaal Järsi külas Metsamõisa talus. Õppekäigu toimumist toetas SA Keskkonnainvesteeringute Keskus -KIK.
Õppekäigu eesmärgiks oli, et õpilane:


1) oskab kasutada ja saab aru mõistetest: aine,  aine olek, vedelik, gaas, aurumine, veeldumine, tahkumine, sulamine, soojuspaisumine, märgamine, kapillaarsus, veeringe, kõrgvesi, madalvesi,  kokkusurutavus, voolavus, lenduvus, põhjavesi, allikas, joogivesi, setitamine, sõelumine, filtrimine, reljeef, aluspõhi, pinnakate, mandrijää, moreen, moreenküngas, voor, karst, fotosüntees, kivimid, kooslused, loodus- ja keskkonnakaitse, maastikud,
2) teab ja kirjeldab veeringkäiku looduses, veeteket ja selle seoseid kliima, maastiku ja inimtegevusega
3) oskab analüüsida vee mõju tervisele ja loodusele.


Õpilased ja õpetajad saabusid õppekäigult tagasi vägagi rahulolevatena. Mõned pildid ka.









reede, 16. september 2016

Matkapäev

Seekord matkasime Reastvere kuusikusse. Suuremad ratastega, väiksemad jalgsi. Ratastega matkajad käisid läbi Kirivere allikalt ja pärast sõitsid Tuimõisa kaudu koju. Kuusikus pidid lapsed loodusest leitud materjalidega tegema looma või linnu pildi. Kõik tööd olid huvitavad, kuid kõge rohkem punkte anti oravale ja jaanalinnule.















neljapäev, 15. september 2016

Spordipäev 15.09

Sadala Kooli kooli ja lasteaia osa ühine spordipäev toimus 15.09.
Spordipäeva moto oli sama mis Euroopa Spordinädal 2016: Leia oma rütm.